Menu

Kievit

Kievit

 

Foto: Staatsbosbeheer, Gerard Janse

De kievit vind je in vochtige weiden of akkers. Je herkent hem aan zijn roep en natuurlijk zijn lange dunne kuif. In het broedseizoen maakt het mannetje meerdere nesten, waarna het vrouwtje er één kiest om haar eieren in te leggen. Beiden bebroeden de eieren en verzorgen de jongen. 's Winters trekken kieviten in grote groepen naar het zuiden, maar een groot deel van de populatie blijft hier.

Beluister de kievit

< VORIGE


Naar boven