Menu

Kokmeeuw

Kokmeeuw


Foto: Staatsbosbeheer, Gerard Janse

De kokmeeuw herken je aan zijn donkerbruine kop, die 's winters echter wit is - op een kleine vlek achter het oog na. De kokmeeuw komt zowel aan de kust als in het binnenland in grote aantallen voor. Hij broedt in kolonies in moerassen en aan meren, maar ook in duinen of schorren langs de kust. 's Winters verplaatst de populatie zich goeddeels naar de kust, waar vogels uit andere delen van Europa zich bij hen voegen.

Beluister de kokmeeuw

< VORIGE
Naar boven