Menu

Visdief

Visdief


Foto: Staatsbosbeheer, Gerard Janse

De visdief is een slanke vogel met een sierlijke vlucht. Hij valt op door z'n lange, smalle vleugels en gevorkte staart. Hij broedt in kolonies, zowel langs de kust als in het binnenland. Je ziet hem vaak zwevend boven het water. Daar speurt hij naar visjes, garnalen of kikkervisjes om ze vervolgens met een snelle stootduik te vangen. Hij overwintert aan de West-Afrikaanse kust. 

Beluister de visdief



< VORIGE
Naar boven