Menu

Wulp

Wulp


Foto: Natuurmonumenten, Ruud Poelstra

De wulp herken je aan zijn omlaag gebogen snavel. In de broedtijd maakt het mannetje diverse kuiltjes, waarna het vrouwtje er één kiest en als nest inricht. In de winter trekt een groot gedeelte van de Nederlandse wulpen naar Zuid-Europa of Afrika. Wulpen die in het noorden hebben gebroed trekken twee keer per jaar door Nederland of blijven hier overwinteren.

Beluister de wulp

< VORIGE
Naar boven